Fri frakt över 999kr

Snabb leverans

Säker betalning med Klarna

Gore-texHUR FUNGERAR GORE-TEX?


Skor med GORE-TEX tillåter fukt och svett att transporteras bort ifrån foten samtidigt som vatten inte kan tränga in i skon utifrån.

GORE-TEX är ett mycket tunt och starkt membran som är placerat mellan innerfodret och yttermaterialet i många av våra skor.

Membranet har milliontals små porer som är så små att vattnets molekyler absolut inte kan passera men samtidigt av en sådan storlek att de mycket mindre molekylerna från luft, som innehåller vattenånga, enkelt kommer igenom. Detta gör att vi säger att membranet ”andas” samtidigt som det är 100% vattentätt.
GORE-TEX - teknologi i tunnfodrade skor och kängor


GORE-TEX membranets andning fungerar både i varma och kalla miljöer.
Miljön inuti skorna bli alltid något varmare än den på utsidan. Detta gör att den varma fuktiga luften inuti skon enkelt tränger ut genom det vattentäta membranet och ut igenom yttermaterialet. Tack vare andningen hålls fötterna behagligt torra och svala även under de varmare årstiderna.GORE-TEX - TEKNOLOGI I VARMFODRADE BOOTS OCH KÄNGOR


GORE-TEX membranets andning fungerar både i varma och kalla miljöer.


Varmfodrade skor med GORE-TEX har ett noga utvalt foder som inte binder eller hindrar fukten att transporteras bort från foten. Detta gör att den varma fuktiga luften inuti skon enkelt tränger ut genom det vattentäta membranet och ut igenom yttermaterialet. Tack vare andningen hålls fötterna torra och behagliga även under de kallare årstiderna.